Den Norske Kirke
Risør kirkelige fellesråd

Konsert i Risør kirke 7 juli med Ingeborg Christophersen og Jonas Høyrup

Ingeborg og Jonas gjester Risør kirke med konserten "Musikk for spaserstokk og gitar" 7.juli kl. 20.00  en veldig spennende konsert med en litt spesiell tittel. Les mer om det i artikkelen!


7 juli 13

Programomtale - Spaserstokken
Alle i Norge kjenner til blokkfløyte, men de færreste vet at den kan være noe annet enn et surt og primitivt nybegynnerinstrument i skolen. Blokkfløyten har en lang og rikholdig historie. Én historie er så spesiell at selv de færreste profesjonelle blokkfløytister kjenner til den.
 
I 1807 oppfant ungarske Anton Heberle instrumentet ”csakan”,  som var en blokkfløyte og spaserstokk i ett! Dette instrumentet ble spilt i salonger i Wien og andre steder på kontinentet. På 1820-tallet gjennomgikk csakanen en forandring og fikk en fasong som ligner mer på en obo. Mellom 1807 og 1845 ble det utgitt rundt 400 verker for csakan, hvorav mange var skrevet  for csakan med gitarakkompagnement. Den mest produktive csakankomponisten var Ernest Krähmer, som jobbet som oboist i hoffet i Wien. Han var den mest virtuose csakanspilleren i sin samtid. Krähmer komponerte musikk som var så virtuos og underholdende at han virkelig fikk vise Europa hva han var god for.  
 
Kveldens onsertprogram ”Musikk for spaserstokk og gitar” utforsker den romantiske salongmusikken for csakan på starten av 1800-tallet, med verker av blant andre Ernest Krähmer og Franz Schubert. Ingeborg Christophersen spiller på csakan, mens Jonas Høyrup spiller på en gitar etter en  Stauffer-modell fra nettopp Østerrike laget rundt 1820. Instrumentene er spennende i seg selv og musikken i programmet er virtuos, underholdende og appellerer til de aller fleste. 

 

Billetter koster 150,-kr, og kan kjøpes på turistkontoret, kirkekontoret og samme dag i kirken en time før konsertstart. Hjertelig velkommen!! 

Av: John Magnar Ørnes   Publisert: 26.06.2013
Se tidligere utgaver »
KALENDER

søndag 25 oktober
Søndeled Kirke
Risør Kirke
søndag 1 november
Risør Kirke
Søndeled Kirke
søndag 8 november
Frydendal kirke
Søndeled Kirke
søndag 15 november
Risør Kirke
søndag 22 november
Søndeled Kirke
Frydendal kirke
søndag 29 november
Risør Kirke

Den Norske Kirke
Søk i kirken.no:
  
Linker